Kısa öyküler sözlü hikayesi de menşei-gelenekleri söylüyorum ve nesir hikâye, bu hızlı ve noktasına gelen bir hızla-sketched durum var. Bazı ETA ve hikayeleri ilk mükemmel bağımsız örnekler ile nispeten gerçekçi roman, kısa öykü minyatür versiyonu olarak geliştiğinden, The Rise of ile Hoffmann. Diğer on dokuzuncu yüzyıl yazar iyi ve kısa hikayeler için bilinen Nathaniel Hawthorne, Herman Melville, Edgar Allan Poe, Nikolay Gogol, Guy De Maupassant, Bolesław Prus ve Anton Chekhov vardır. Kısa öyküler erken 19. yüzyıl dergilerin bir elyaf ve genellikle ünü ve roman yol boyu projeler ve yazarlar için vardı. Daha yakın zamanlarda, kısa hikayeler anthologies olarak, konu veya kritik alımına göre kategorize Reprinted edilmiştir. Kendi kısa hikayeler Bugün birçok yazar yayın koleksiyonları.

Bazı yazarlar neredeyse tamamen kendi kısa öyküler için, her iki seçenek ile (bunlar) şey yazıldı veya eleştirel açıdan tarafından (kısa hikaye yazma düşünülmektedir bilinen zor bir sanat olarak). Bir örneği Jorge Luis Borges olan "The Garden bölme yolları," Ağustos 1948 Ellery Queen's Mystery Magazine yayınlanan Amerikan ün kazanıldığında. Için O. Henry Ödülü kimin adlı bir başka örnek O. Henry ve (yazar "Hediyelik ve Magi bir") vardır. Amerikan örnekler Flannery O'Connor, John Cheever ve Raymond Carver içerir.

Kurt vonnegut, Nathaniel Hawthorne, Bolesław Prus, F. Scott Fitzgerald, PG gibi Yazarlar Wodehouse ve Ernest Hemingway yüksek iki kısa öykü ve roman yazarları başarılı oldu.

Kısa öyküler genellikle yarısı için uyumlu hale getirilmiş-NBC Presents olarak saat ve saat radyo drama: Öykü (1951-52).

Uygarlık daha kaydı hikaye anlatmaya The art of doubtlessly eski. Olan en önemli edebi türde gelişmeye son olduğunu bile sözde çağdaş kısa öykü, eski bir sülale vardır. Kısa öykünün belki de en eski doğrudan ata olan hikâye ve aydınlatıcı hikayesi noktaya doğru olmaktır. Bu kıssa ve masal, starkly kısa antik anlatı bazı ahlaki ya da ruhsal gerçeği uygulamak için kullanılan ciddi kısalık ve bazı kısa hikayeler bugün yazılı birliği umuyoruz.

0 yorum

Hikaye

Sitemizin amaçı sizlere hikaye okutmaktır.Ufkunuzu açmak için hikaye okuyun.