Kısa öyküler az romanlar daha karmaşık olabilir. Genelde kısa bir hikaye tek bir olay üzerinde durmaktadır, tek bir parsel, tek bir ayar, karakterler az sayıda var ve kısa bir süre kapsar.

Kurgu uzun formları, hikayeler dramatik yapının belirli temel öğeleri içeren eğilimindedir:, durum ve ana karakter ayar fuar (tanıtım); bu çatışma tanıtılması komplikasyon (olay); yükselen eylem, kriz için (belirleyici an önayak olan ve eylem bir ders verdiği taahhüt); çatışma açısından ve en eylem ile puan) yüksek ilgi (nokta orgasm; çözünürlüğü (nokta zaman ihtilaf çözülürse) ve ahlaki.

Kendi uzunluğu nedeniyle, kısa hikayeler veya bu modeli takip edemez Mayıs Bazı tüm modelleri takip yoktur. Örneğin, modern kısa öyküler sadece bazen bir fuar var. Diğer tipik olsa da, ani bir başlangıç, hikayenin eylem medya RES () in ortasında başlamak ile. Uzun hikayeler, kısa hikayeler araziler olduğu gibi aynı zamanda bir dönüm noktası, kriz veya dönüm noktası var. Ancak, çok kısa öyküler ve sonlara ani ve açık veya ahlaki veya pratik ders olmayabilir Mayıs Herhangi bir sanat formu olarak, kısa bir hikayenin tam özellikleri yazarın değişir.

0 yorum

Hikaye

Sitemizin amaçı sizlere hikaye okutmaktır.Ufkunuzu açmak için hikaye okuyun.