Dünya Savaşı izleyen dönemde gördüm bir ABD'de edebi kısa kurgu çiçekli harika. The New Yorker Shirley Jackson olan hikaye, "Bu piyango," 1948 yılında yayınlanan dahil formu lider orta yüzyıl uygulayıcılar ve çalışır yayınlamaya devam o zaman dergi tarihinin en güçlü tepki elicited. Son 1940'larda sırasında Diğer sık katkıda John Cheever, John Steinbeck, Jean Stafford ve Eudora Welty dahil. Süre Flannery O'Connor's "A Good Man Hard to Find" (1955) Güney Gothic tarzı reinvigorated olduğunu JD Salinger's "Nine Stories" (1953) görüntülemek ve sesli noktası ile denediği. Ne zaman hayat dergisinde yayınlanan Ernest Hemingway kısa uzun hikaye (veya hikâye) The Old Man and the Sea 1952 yılında, sorun bu hikayeyi içeren yalnızca iki gün içinde 5300000 kopya sattı.

Kültürel ve sosyal kimlik 1960'ların kısa kurgu çok önemli bir rol oynadı. Philip Roth ve Grace Paley farklı Yahudi-Amerikan sesleri yetiştiriliyor. Tillie Olsen's "Ben burada bir bilinçli feminists perspektifi kabul Ütü kalk. James Baldwin's "The Man" Meet gitmek Afrikalı-Amerikan yaşam öyküleri söyledi. Frank O'Connor "The Lonely Voice," kısa hikayenin klasik araştırması, 1963 yılında çıktı. 1970 yazının yükselişi-Donald Barthelme ve John Barth ve eserlerini kısa modern bir hikaye gördüm. Aynı yıl bir basın arabası olan, Bill Henderson başkanlığında altında, bağımsız ve küçük presler en iyi yayın başladı kurulması tanık.

Miminalism, özellikle Raymond Carver, Ann Beattie ve Bobbi Ann Mason ve çalışmalarında 1980'lerde yaygın etkisi kazandı. Ancak, John Updike ve Joyce Carol Oates gibi traditionalists formu üzerinde önemli etkisi korunur gibi Kanadalı yazar Alice Munro yaptım. John Gardner's tohum referans metin, Kurmaca ve "Sanat" 1983 yılında çıktı.

1990'ların Amerikan kısa öyküler çoğu büyülü gerçekçilik özelliği. Bu stil en önde gelen uygulayıcıları arasında Steven Millhauser ve Robert Ölen Butler vardı. Stuart Dybek Chicago'nun Lehçe mahallelerinde ve Tim O'Brien "The Things yaşam Onlar" Carried Vietnam Savaşı'nın mirasını ele. Louise Erdrich onun depictions için keskince Anadili Amerikan yaşam. TC Boyle ve David Foster yazıldı önem kazandı Wallace popüler kültür ve psikolojisi araştırılmalıdır.

, Yirmi birinci yıl birinci yüzyılın Jhumpa Lahiri Kevin Brockmeier, Jacob Appel George Saunders ve Dan Chaon dahil genç yazarlar yeni bir nesil ortaya çıkışı gördüm. Bloglar ve e-geleneksel kağıt çıkan yazarların iş showcasing yılında edebiyat dergileri tabanlı katıldı Zines.

0 yorum

Hikaye

Sitemizin amaçı sizlere hikaye okutmaktır.Ufkunuzu açmak için hikaye okuyun.